Shqipëria është renditur e dyta në Europë për konsum kok.aine, pas Spanjës dhe Anglisë të cilat kryesojnë me 2.7 % ndërsa ne me 2.5%. Ky është rezultati që është nxjerrë nga përqindja vjetore e popullsisë në vendet europiane që konsumojnë ko.kainë.

Theksojmë se Shqipëria gjithashtu mbetet një burim kryesor i kana.bisit bimor të tr.afikuar në Bashkimin Evropian. Sipas raporteve ndërkombëtare, rrjetet kri.minale shqiptare merren me tr.afik kan.abisi dhe janë shumë të organizuara. Europol ka bërë me dije gjithashtu se grupet kriminale kryesisht nga shtetas shqiptarë, kanë krijuar fabrika të prodhimit në shkallë të gjerë të kanabisit në zonat periferiferike të Barcelonës në Spanjë si dhe në Angli.

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here