Zelanda e Re po planifikon që të reduktojë përdorimin e duhanit, duke ndaluar këdo që ka lindur pas 2004 të blejë duhan. Kjo masë është pjesë e një morie propozimesh që po konsiderohen nga parlamenti në përputhje me palnin kombëtar për ta hequr duhanin deri në vitin 2025. Nëse ligjet e reja miratohen, do të ketë një rritje graduale të moshës së pirjes së duhanit të ligjshëm. Gjithashtu duhani nuk do të lejohet të shitet jashtë dyqaneve të specializuara dhe sasia e nikotinës në duhan mund të jetë ulur. Zelanda e Re, ka një popullsi prej rreth pesë milion njerëz dhe vlerësohet se rreth 500,000, ose një në 10 persona pi duhan çdo ditë.

Ministrja e Shëndetësisë, Dr. Ayesha Verrall tha:

Rreth 4500 banorë të Zelandës së Re vdesin çdo vit nga duhani, dhe ne duhet të shpejtojmë për të arritjen e qëllimit të zhdukjes së duhanit deri në vitin 2025.

Zelanda e Re po planifikon që të reduktojë përdorimin e duhanit, duke ndaluar këdo që ka lindur pas 2004 të blejë duhan. Kjo masë është pjesë e një morie propozimesh që po konsiderohen nga parlamenti në përputhje me palnin kombëtar për ta hequr duhanin deri në vitin 2025. Nëse ligjet e reja miratohen, do të ketë një rritje graduale të moshës së pirjes së duhanit të ligjshëm. Gjithashtu duhani nuk do të lejohet të shitet jashtë dyqaneve të specializuara dhe sasia e nikotinës në duhan mund të jetë ulur. Zelanda e Re, ka një popullsi prej rreth pesë milion njerëz dhe vlerësohet se rreth 500,000, ose një në 10 persona pi duhan çdo ditë.

Ministrja e Shëndetësisë, Dr. Ayesha Verrall tha:

Rreth 4500 banorë të Zelandës së Re vdesin çdo vit nga duhani, dhe ne duhet të shpejtojmë për të arritjen e qëllimit të zhdukjes së duhanit deri në vitin 2025.

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here