Disa mjekë rusë vijuan të realizonin një ope.racion të ndërlikuar në zemër, edhe pse në spitali u përfshi nga një zj.arr i madh.

I gjithë stafi i Akademisë Mjekësore Shtetërorë të Ka.rdi.ologjisë në qytetin Blagoveshchensk u evakuua, por grupi i mjekëve dhe infermierëve – 8 persona në total – qëndroi brenda në sallën e opera.cionit për ta përfunduar atë.

Pas ikjes së energjisë elektrike, për shkak të fl.akëve, u përdor një gjenerator i veçantë për të dërguar energji në sallën e operacionit, tha Ministria Ruse e Emergjencave.

Ndërkohë që në sallë kryhej operacioni, zja.rrfikësit përpiqeshin të mbanin ty.min dhe zj.arrin larg. Vasiliy Orlov, Guvernatori i Krahinës Amur, shpërndau në llogarinë e tij në Ins.tagram edhe një foto nga brenda spitalit, ku dukeshin mjekët duke operuar.

Fatmirësisht nuk pati asnjë vik.timë apo të lënduar dhe zja.rri u shuajt brenda dy orësh, njoftoi ministria.

Shkaku i zja.rrit nuk është përcaktuar ende, por paraprakisht mendohet se ka të bëjë me sistemin e vj.etruar elektrik, pasi godina është ndërtuar në vitin 1907.

.

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here