Hëna e kyqe, sateliti i vetëm natyror i planetit tonë do të duket 14 për qind më i madh dhe 30 për qind më i shndritshëm në qiellin e natës.

Kjo hënë e jashtëzakonshme e prillit njihet ndryshe edhe si ‘hëna e luleve’ sepse shfaqet në kohën e lulëzimit të tyre.

Eventi i veçantë qiellor pritet të jetë i dukshëm në 26 maj, atëherë kur hëna arrin pikën e saj më të afërt me Tokën.

Eventi do të rastisë dhe me një eklips hënor i cili do ta bëjë hënën të duket e kuqe.

Për më shumë informacione, lajme të përzgjedhura foto dhe video interesante, ju ftojmë të na ndiqni edhe në faqen zyrtare të meganews.al në Instagram, një tjetër mënyrë për të qenë në kontakt me gjithësecilin prej jush. Instagram: @meganews.al

.

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here