U bënë 13 vite pa të, fjalët e At Zef Pllumit akoma vlejnë ai tha: Edhe po t’ia fusësh opingën në gojë shqiptarit nuk bërtet!

0
22

This post has already been read 12 times!

25 sht atori shënon ikjen e At Zef Pllumit në amshim Zef Pllumi qe frat françeskan, publicist e shkrimtar. Me prirje përgatitore për kah historia para se të ndërmerrte ka lvarin, me të arritur lirinë merr ndër duar frerët kulturorë të trashëgimisë françeskane.

At Zef Pllumi: Çka na mungon ne që mos të jemi si europianët tjerë? –  Proinformacion.com

I pagëzuar Prenkë, lindi më 28 gusht 1924, i biri i Gjergj Tomës dhe Luke Mrisë, u lind nga e ëma në një zabel në tëbanin e tyne në bjeshkë.

Më poshtë po sjellim këtë thënie të Zef Pllumit që është aktuale gjithmonë:

“Ky popull, edhe me i shtie opangën në gojë, s’bërtet”.

A kishte të drejtë At Zef Pllumi?! Shqipëria mund të futet në Evropë vëtëm  pasi të ndryshojë… populli – Ekskluzive

/RDA News

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here