SHBA

Një student në kolegjin e Karolinës së Veriut, i cili luante basketboll dhe vraponte për milje pa probleme, v.diq nga ndërlikimet e rralla të shkaktuara nga COVID-19.

Chad Dorrill, 19 vjeç, i cili ishte regjistruar në Universitetin Shtetëror të Appalachian në Boone, v.diq të hënën në mbrëmje.

Ishte vdekja e parë e një studenti si pasojë e koronavirusit e raportuar nga sistemi i Universitetit të Karolinës së Veriut, që kur disa kampuse u rihapën me të paktën mësim të pjesshëm personalisht muajin e kaluar.

Dorrill u karantinua në shtëpinë e familjes së tij në Wallburg, Karolina e Veriut, për 10 ditë para se të kthehej në shkollë.

David Dorrill, xhaxhai i tij, tha se nipi i tij filloi të përjetonte probleme të rënda neurologjike pasi u kthye në Boone.

“Kur ai u përpoq të ngrihej nga shtrati, këmbët e nuk po i funksiononin, dhe vëllait tim iu desh ta çonte atë në makinë dhe ta çonte në dhomën e urgjencës,” tha David Dorrill.

‘Mjeku tha se ishte një rast një në një milion – se ata kurrë nuk kishin parë më parë virusin të përparonte ashtu. Ishte një ndërlikim COVID që në vend që të sulmonte sistemin e tij të frymëmarrjes sulmoi trurin e tij.’, shtoi ai.

/RDA News

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here