Uou Fantastike/ Vjen lajmi i shumëpritur për Shkodrën, do jenë vetë shkodranët ata që do e vendosin –

Trashëgimia kulturore jomateriale do të jetë tashmë në regjistrin kombëtar edhe në Shkodër.

Ata që do përcaktojnë vlerat do të jetë vetë komuniteti i Shkodrës, vlera të cilat do jenë të regjistruara në konventën e trashëgimisë kulturore .

Qarku i Shkodrës do ketë minimalisht 30 dukuri shpirtërore përfshire këtu veshje tradicionale, këngë të vjetra shkodrane, gatime tradicionale, vegla muzikore etj, të cilat do të deklarohen në këtë regjistër.

Një projekt ambicioz ky që vjen si bashkëpunim i Ministrisë së Kulturës dhe UNESCO-s në të cilën qytetet e Shqipërisë do të mund të ruajnë vlerat e tyre shpirtërore në regjistrin kombëtar të trashëgimisë kulturore.

Share:

Author: rda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *