(Video) I madhi Marin Mema e zbulon: Kjo gjë është 100% shqiptare, por na i morën grekët

0
31

This post has already been read 22 times!

Cila është historia e vërtetë e fustanellës? Çfarë shkruajnë historianët dhe studiuesit e huaj? Si u rrë mbye nga grekët?

Our story is what it is': 7 years later, Marin Mema recalls the announcement 'non grata' in Gre - Showbiz dhe TV

Fustanella është padyshim një ndër veshjet më të vjetra e cila shfaqet dendur edhe ne zbulimet e ndryshme arkeologjike.

Objekte, gravura, piktura të shumta pasqyrojnë luf të taret me fustanelle… Shumë autorë kanë shkruar për të, madje edhe mjaft figura të njohura të historisë shqiptare shfaqen me këtë veshje… Por pavarësisht kësaj lidhje të gjatë, shumë gjëra me kohën kanë ndryshuar.

Cila është arsyeja? Përse fustanella sot konsiderohet një histori e grabitur? Si qëndron e vërteta e kësaj veshje të lashtë dhe lidhjes së saj me shqiptarët?

/RDA News

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here