Cikloni tropikal “Seroja” god iti bregdetin shtetëror të Australisë Perëndimore me erëra të forta deri në 170 km/h brenda natës, thanë zyrtarët.

Qyteti i Kalbarrit mori god itjen më të rëndë nga stuhia, ku u dëmtuan shtëpi dhe çatitë “fluturuan” në ajër, u thyen pemë, u rrëzuan shtylla elektrike, si dhe rrugët të mbushura plot me mbeturina.

“Ne jemi një qytet i vogël. Gjysma e tij është rrafshuar”, tha një banor i Kalbarrit.

Autoritetet thanë se Cikloni ‘Seroja’ kishte mbajtur ritëm dhe fo rcë “të pazakontë” gjatë gjithë natës të së dielës, ndërsa lëvizte nga Kalbarri dhe Geraldton për në bregdet. Ndërsa muajin e kaluar, zonat e Australisë lindore u evakuuan, pasi lumenjtë dhe digat vërshuan me përmb ytjet më të mëdha në dekada, ku rreth 18,000 njerëz u zhvendosën.

.

Leave A Reply

Please enter your comment!
Please enter your name here